Kysymyksiä ja vastauksia


Kuvauksiin liittyy paljon yksityiskohtia, jotka saattavat pohdituttaa etukäteen. Miten voin varata kuvauksen? Kuinka paljon kuvia saamme? Kuinka nopeasti toimitat kuvat? Kuinka kauan olen kuvannut? Mitä kuvaukseen pitäisi laittaa päälle?

Kokoan tälle sivulle vastaukset useimmiten mieltä askerruttaviin kysymyksiin.

Kuinka kauan olen kuvannut?


Olen harrastanut valokuvausta lapsesta asti. Sittemmin harrastus muuttui yritystoiminnaksi vuodesta 2018 alkaen, Feather On The Move -yrityksen perustamisen myötä. Olen valmistunut ammattivalokuvaajaksi vuonna 2022 ja parhaillaan opiskelen valokuvaajamestarin erikoisammattitutkintoa.


Kuinka paljon kuvia pakettiin sisältyy?


Henkilökuvissa kuvamäärän voi valita kuvagallerian nähtyään, joten en siis valitse puolestasi kuvia vaan voit itse valita suosikkisi otettujen kuvien joukosta. Peruspakettiin kuuluu 5 kuvaa, mutta useimmiten kuvia tulee valittavan 5-15 väliltä. Henkilökuvissa suosittelen, että kuvia valitaan mielummin enemmän kuin vähemmän, sillä variaatioita kannattaa olla esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.


Yritys- ja kulttuuritapahtumakuvauksissa kuvien määrä riippuu tarpeistasi ja tapahtuman kestosta. Esimerkiksi kolmen tunnin tapahtumassa kuvia tulee 70-100 kpl. Olennaisempana pidän sitä, että kuvat ovat laadukkaita ja monipuolisia sekä niissä on tarina läsnä.


Miten voin varata kuvauksen?


Laita viestiä sähköpostitse tai instagramissa. Oli sitten kuvaustarpeesi valmiiksi pähkitty tai ei, voimme yhdessä suunnitella sen todeksi.


Kuinka nopeasti toimitat kuvat?


Yleisesti kuvagallerian saat 1-2 viikon kuluessa kuvauksesta. Kuvat on mahdollisuus saada myös nopeammin, esimerkiksi yritystapahtumissa on ymmärrettävää, että kuvat tarvitaan käyttöön pian tapahtuman jälkeen.


Mitä kuvaukseen pitäisi laittaa päälle?


  • Suosittelen vaatetukseksi yhtenäistä kokonaisuutta, valitse n. 3-4 väriä, jotka täydentävät toisiaan. Huomioi miljöö täydentämällä kuvauslokaation värimaailmaa vaatteiden välillä.
  • Materiaalit ja tekstuurit lisäävät persoonallisuutta ja mielenkiintoa.
  • Liike, liehuvat mekot ja paidat, tuuli ja läikehtivä valo toimivat yhdessä aina.
  • Suuria huomioita herättäviä kuvioita, logoja ja printtejä kannattaa välttää.


Valokuvausta ja markkinointia yrityksille